W&W - Lunde
Wings & Wheels er et motortreff hvor bil-, MC- og flyentusiaster med genuin interesse for sin hobby, samles med likesinnede til lett underholdning og masse masse moro!

Angående 1% klubbers adgang til W&W, les her»

Rat Patrol - Top Fuel Dragster

Er du glad i alt som bråker og som virkelig kjennes i brystkassa?? Så bra! For i år som ifjor kan du se, høre og føle på den originale Rat Patrol Top Fuel Dragsteren som Johnny MrFourSpeed Stingray fra Melum viser fram!
TopFuel'n er bygd i 1967/68, og hentet til Skien fra Texas i 2014!

Fritt sitert fra Johnny MrFourSpeed Stingray selv:..ellers kan jeg nevne at motoren er en Chrysler 392" HEMI som er gjort masse med. Går på nitro-methane og produserer på max ca 4600 hk. På cackle-starter (som er "oppstarts-show") blander jeg 72-75% nitro i metanol`n, og da har den ca 3000 hk. Det er ingen gearkasse, bare clutch. Man brukte spinning som "utveksling" den gangen. Litt tøft å spinne flere hundre meter med clutchen mellom beina og nøttene liggendes på bakakselen.... 
Beste kjente tiden den har gått på er 6,5 sek og 325 km/t. Larry Ladue var eieren og Joe Hagarty var føreren den gangen på 60/70-tallet. Bilen er opprinnelig bygd av Don Ross i 67/68, men vraket i 73/74. Ble funnet igjen som vrak i en låve, og så restaurert/oppbygd for langt over 100 000 USD igjen fra 2008-2010 i Cranfills Gap i Texas av Scott(sønn) og Kenneth Reierson. De er norskættede, som de fleste i denne lille byen med 281 innbyggere. Det var faktisk den første kjente plassen som nordmenn slo seg ned i USA.

En ting er å se den, men noe annet er å HØRE den! Det slår i brystkassa og svir i øyne kan jeg love.
Etter 4 starter må jeg bytte olje og justere ventiler og litt sånn, så det kan fort gå litt tid mellom hver oppstart.
Sannsynligvis den eneste TopFuel av slike "slingshots"i skandinavia vil jeg tro. Ikke mange nyere TF I Norge heller da. Første dragsteren kom vel til norge rundt 75 tror jeg, og da var denne typen allerede utdatert i USA.

For mer informasjon om Rat Patrol, anbefaler vi dere å sjekke denne linken:
http://cacklefest.com/RatPatrol.shtmlEt par videoer:

https://www.youtube.com/watch?v=4wLMifLD6ok

https://www.youtube.com/watch?v=DvGyVAvHNGg

Facebook Twitter Epost


 Legg inn en ny kommentar

Navn:  *
Emne:  *
Kommentar:  *
Kode:  *
Epost:  * (publiseres ikke)
Varsel: Motta varsel på epost når noen svarer på ditt innlegg?
 

 Kommentarer (1)

Vis/skjul alle tråder
Brooks Reierson - lagt inn 2017-09-24 20:04:47 #1
Miss the old girl
This is by far not the flashiest car out there but it was built right and is a True Texas car. My dad brought this car back to life with the help of so many others. That is me in the picture with the Beer tickets sign. I am glad that she is making her way around Norway. Cant wait till I can go over and see her again. Old School Nitro all the way.  
Vis/skjul tråd
Priser 2016
Fredagspass: 250kr
Lørdagspass: 350kr (20:00-)
Lørdagspass: 450kr (08:00-)
Helgepass: 600kr

Lørdag 08-20:00
Under 13Ã¥r:
GRATIS
Fra 13Ã¥r:
100kr