W&W - Lunde
Wings & Wheels er et motortreff hvor bil-, MC- og flyentusiaster med genuin interesse for sin hobby, samles med likesinnede til lett underholdning og masse masse moro!

Angående 1% klubbers adgang til W&W, les her»

Nome Flyklubb

Nome Flyklubb ble stiftet i 1970 og har pr. i dag ca. 50 medlemmer. Klubben er tilsluttet Norges Idrettsforbund gjennom Norges Luftsportsforbund / Norsk Aero Klubb. Vi holder til på Lunde Flyplass i Nome kommune i Telemark. Flyplassen eies og drives av Nome Flyklubb.

 
Klubben

Klubben eier klubbhus og hangar. I tillegg har vi to seilfly hvorav en tosetere og en enseter, samt et slepefly. Flyparken er satt sammen slik at våre medlemmer kan fly skoling, ta med venner og bekjente, eller fly av gårde på egenhånd. Våre instruktører har kompetanse for grunnskoling, acro, strekkflygning og sertifikat-oppflyging. Og ikke minst, vi flyr i et av Norges flotteste flyterreng, hvor absolutt alle kategorier seilflygning kan praktiseres.
 
Omgivelsene
Området er preget av flatt til småkupert terreng med jordbruk i nærområdene nord for plassen, mens vi lengre ut kan praktisere fjellflyvning, for eksempel over Lifjell og til Gaustatoppen. De mest erfarne flygerne beveger seg også inn over Hardangervidda. Hele flyplassområdet er gresslagt og rullebanen er 700 meter lang. Med sikkerhetsområdet i vest er den totale lengden på gressbanen ca. 950 meter. 

Aktiviteter
Vårt aktivitetsnivå ligger på ca. 400 seilflystarter pr. år, samt at vi flyr brannvakttjeneste med motorflyet. Vi starter gjerne sesongen med påskeleir, og da drar vi enten til Voss, Fagernes eller Fyresdal. Gressbanen i Lunde er sjelden tørr nok til å kunne brukes før i månedsskiftet april/mai. Det er flyging i Lunde hver weekend frem til midten av oktober.

Vi arrangerer sommerleir i Lunde hvert år i juli. Leiren varer i to uker, og vi flyr hver dag såfremt været tillater det. Flere av våre medlemmer har startet sin seilflykarriere på sommerleir og vært igjennom hele grunnskoleprogrammet i løpet av disse ukene. Det er altså mulig å starte med seilflyging i begynnelsen av sommerleiren og fly alene (solo) for første gang to uker senere. 

Faglig kompetanse
Vi legger stor vekt på faglig kompetanse og flysikkerhet, i kombinasjon med et hyggelig og avslappet miljø. Dette gjenspeiles gjennom at medlemmer som har flyttet fra distriktet kommer tilbake år etter år, ikke bare for å fly, men også for å være en del av vårt gode miljø. Medlemmene kommer i hovedsak fra Grenlandsområdet, men vi har også medlemmer fra Oslo, Drammen og Bodø. I tillegg har vi ofte besøk fra andre klubber fra nær og fjern.Gjennom vår virksomhet siden 1970 har vi rekruttert mange piloter som idag sitter bak spakene både hos SAS Braathens, Widerøe, Teddy Air, Sky Aviation, såvel som på F16. Ikke minst har vi også rekruttert seilflygere som i dag er dyktige konkurransepiloter.

Velkommen til oss
Alle er hjertelig velkommen til å besøke oss, og kommer du innom så ta kontakt med en av oss som er på plassen. Vi forteller deg mer enn gjerne det du måtte ønske å vite om seilflyging. Ønsker du å vite mer om hvordan du blir seilflyger eller føler du for en prøvetur?  Trykk på menypunktet "Bli seilflyger!" 

Facebook Twitter Epost


 Legg inn en ny kommentar

Navn:  *
Emne:  *
Kommentar:  *
Kode:  *
Epost:  * (publiseres ikke)
Varsel: Motta varsel på epost når noen svarer på ditt innlegg?
 

 Kommentarer (0)

Priser 2016
Fredagspass: 250kr
Lørdagspass: 350kr (20:00-)
Lørdagspass: 450kr (08:00-)
Helgepass: 600kr

Lørdag 08-20:00
Under 13Ã¥r:
GRATIS
Fra 13Ã¥r:
100kr